XII. Verba tanya egyéni horgászkupa

XII. Verba tanya egyéni horgászkupa

(versenykiírás)

A verseny helyszíne: Verba tanya horgásztó és szabadidő park

2015-ben a tizenkettedik versenyéhez érkezett a Verba tanyán a hagyományos egyéni versenysorozat, amiről nyugodtan kijelenthetjük, hogy sokkal több, mint egy sima horgászverseny! Ebben az évben a megszokottnál kicsit korábban, 2015. június 27.-én – szombaton – kerül megrendezésre a Verba tanya egyéni horgászkupa.

Hogy lehetőleg valamennyi versenyző számára egyenlő esély, illetve megfelelő horgászhely legyen biztosítható – és a tó adottságait figyelembe véve – ebben az évben maximum 40 fenekező horgász, illetve 21 úszós horgász mérheti majd össze tudását a Verba tanya két taván.

 

Szektorok

A szervezőknek folyamatos dilemma a megfelelő pályakiosztás, hiszen tökéletesen egyenletes pályát csak rajzolni lehetne, de a valóságban kivitelezni lehetetlen. Az előző évi versenyek igazolták, hogy bár kevesebb horgásznak tudunk versenyzési lehetőséget biztosítani, mégis jelentősen több hal került így horogra. Tehát az igazságos értékelés miatt a versenyzőket ebben az évben is mindkét kategóriában szektorokba osztjuk be. A végleges szektorbeosztást a verseny előtti napokban hirdetjük ki.

 

Díjazás

Mindkét kategóriában az első öt helyezettet díjazzuk, akiket a szektorok számától függően a szektor elsők adnak, illetve – ötnél kevesebb szektor esetén – a legnagyobb haltömeggel végző szektor második horgász lesz az ötödik helyezett. A sorrendet a szektor elsők között a fogott halak tömege határozza meg. Amennyiben megegyezik a fogott halak össztömege, az a versenyző nyer, akinek nagyobb tömegű hal van a fogásában. Külön díjazásban részesül még a legeredményesebb női, valamint a legnagyobb halat fogó versenyző is.

 

A verseny szabályai:

 

 • A verseny egyéni verseny. A versenyzők horgászatát „külső” személy is segítheti, de horgászat közben a segítő nem etethet, nem dobhat be, nem fáraszthat, segíthet viszont a felszerelések, etetőanyag előkészítésében is (pl. gubancolódott szerelék rendbetétele, etetőgombócok készítése). A segítő, ha a versenyző igényli, szákolhat a versenyző helyett. Szákolás után a horogszabadítás és a hal haltartó hálóba történő helyezése az elsődleges feladat. A felcsalizott szereléket újra a vízbe dobni addig tilos, ameddig az előzőleg fogott hal a megfelelő haltartóba (és vízbe) nem került.

 • Horgászni mindkét kategóriában csak egyetlen bottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

 • Elektromos eszközök használata a horgászat során nem engedélyezett (Fish Call, halradar, etetőhajó stb.). Egyetlen kivétel az elektromos kapásjelző, amin a hangerőt minimálisra KELL beállítani, hogy a többi versenyzőt ne zavarja a hangja!

 • Mindkét kategóriában az annak megfelelő tetszőleges végszereléket lehet alkalmazni, de csupán egyetlen horoggal. Úszós kategóriában a szereléken etetőkosár vagy fenekező szerelékekhez használatos ólmok alkalmazása nem engedélyezett. Fenekező kategóriában a végszereléken kötelezően alkalmazott minimális tömeg 10 gramm. Minimális dobástávolság egyik kategóriában sincs meghatározva.

 • Etetés ideje alatt a fenekező kategóriában bottal bedobható jelzőbója használata engedélyezett, de a verseny alatt már NEM.

 • Etetni kizárólag a kisorsolt horgászhely közvetlen közeléből lehet.

 • A verseny alatt a horgászatra bedobott vagy bent lévő felszerelésre másik horgászbottal etetni tilos. (Például rakós bottal rakós bot végéhez etetni, vagy feederrel másik feederhez.)

 • A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége FENEKEZŐ és ÚSZÓS KATEGÓRIÁBAN is 17 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) valamint a bojli és a pellet is!

 • Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta, tűzőszúnyog) mindkét kategóriában maximum 3 liter lehet.

 • Az értékelésbe minden halfaj beleszámít, mérettől függetlenül.

 • Ha valaki 7 kg-nál nagyobb halat fogott, azt azonnal le kell méretni a halőrökkel, és nyomban ezután vissza kell helyezni a vízbe!

 • A kifogott halat hosszú (minimum 2 m-es) , karikás (verseny)szákban kell tárolni a mérlegelésig.

 • Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása a szomszédok horgászatát nem zavarta, de minden ilyen esetben a korrekt sporttársi együttműködés nélkülözhetetlen!

 • A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 14:10-ig sikerül szákba terelni.

 • A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül!

 • A termetes halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata kötelező! Akinek nincs pontymatraca, korlátozott mennyiségben a halőrházban rendelkezésre áll!

 • A megszákolt halat a horogszabadítás időtartama alatt TILOS a földre vagy fűre tenni.

 • A halak védelme érdekében a hagyományos damilos merítő fejek használata tilos!

 

Nevezési díj 15.000 Ft

 

A nevezési díj tartalmazza a verseny időtartamára a pályabérletet, továbbá a versenyzők számára reggel a kávét, a wellcome drinket, a finom ebédet, valamint hozzá egy üdítőt vagy sört!

 

 
 • FIGYELEM! Az előző években már az első napokban betelt a nevezési keret.

 • Nem érdemes az utolsó percre hagyni a jelentkezést, mert kizárólag az első 61 fő jelentkezését fogadjuk el. A helyszínen, a verseny napján jelentkezésre már nincs lehetőség.

 • Nevezni a jelentkezési lap elektronikus elküldésével (verbatanya@gmail.com) és a nevezési díj egyidejű feladásával lehet. Amint a nevezési díj megérkezett, e-mailben visszajelzünk. Ha esetleg időközben a létszám betelt, és további nevezések érkeznek, erről küldünk az érintetteknek egy levelet és visszaküldjük a nevezési díjat. Azonban ennek elkerülése érdekében a létszám pontos alakulásáról és a nevezéséről a https://www.facebook.com/verba.tanya oldalunkon adunk majd rendszeresen hírt.

 • A nevezési díjat rózsaszínű postautalványon lehet feladni a:

 • Verba Tanya Kft.
  4400 Nyíregyháza
  Pf. 2.

címre, vagy személyesen befizetni szintén a tónál, a halőrházban.

calendar_icon

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK

2017-es Verba Tanya horgásznaptár

Tekintse meg milyen horgász eseményeknek adunk otthont 2017-ben. 

mobilmenuhide

MENÜPONTOK